Deze zomer heb ik, samen met vriendinnen, een roadtrip gemaakt langs de kust van Portugal. Een paar van de mooie plekjes die we gezien hebben, wil ik echt even met jullie delen. Oftewel: de foto-hotspots van Portugal.

 

Amarante

Een klein stadje langs de rivier Tâmega waar de inwoners trots zijn op hun historische centrum en iedereen elkaar kent. De wegen zijn hier soms zo smal dat je denkt dat het een fietspad moet zijn.

 

Porto

Porto is een stad met kleine steegjes, trams, winkels en natuurlijk de Port. Vooral het oude stadsgedeelte is aan te raden. Je kunt er prachtige plaatjes schieten.

 

De rivier “Douro”

Langs deze rivier kan je niet alleen heerlijke Port proeven maar de omgeving is hier ook sprookjesachtig.

 

Peniche

Peniche heeft een prachtig strand en als het weer een beetje meezit zie je hier veel surfers. Wij hebben er zelf ook een lesje aan gewaagd. 

 

Almada

Het bekende “Christ the King statue” dat over lissabon kijkt is zeker een bezoekje waard. Als je bovenop dit monument staat heb je een prachtig uitzicht.

 

Lissabon

In de hoofdstad raak je nooit uitgekeken. En om deze mooie trap te kunnen zien zal je een nachtje in “Goodmorning hostel” moeten slapen.

 

 

Adeus!!

Berthilde

PIMPT. Foto & Frame

Liever persoonlijk uw vraag stellen? Contact